Hollandse Kids

Spannende spinnen

Uw waardering:
Nog geen stemmen

Lekker griezelen ...

Op 1 juni opende de tentoonstelling Spannende Spinnen haar deuren in het Natuurhuis. Tot eind augustus kun je maar liefst 40 verschillende soorten vogelspinnen in levenden lijve aanschouwen. De van oorsprong Poolse tentoonstelling Faszinierende Welt der Spinnen van Sebastian Wadycki reist al tien jaar door Europa en trekt overal volle zalen.

In de expositie zijn kleurige spinnen te zien zoals de roodpoot- en de roodknievogelspin, de wespvogelspin en de veelkleurige boomspin, de grootste spin ter wereld: de goliathvogelspin en de vervaarlijke zwarte weduwe. Ook is er een vijftal schorpioenen te bewonderen, waaronder de reusachtige keizerschorpioen. Zij behoren tot de klasse der spinachtigen. Samen met uitgebreide beschrijvingen, illustraties en spelmateriaal zorgt het contact met levende spinnen voor een unieke ervaring. Deskundigen laten zien welke verzorging spinnen nodig hebben en op enkele vaste tijden kun je meemaken hoe de dieren worden gevoerd.

Spannende Spinnen biedt een unieke kans om af te rekenen met het doorgaans negatieve beeld van deze unieke dieren met acht poten, twee rijtjes ogen en één paar stevige giftanden. Spinnen bevolken al 400 miljoen jaar onze aarde en hebben de dinosauriërs zien komen en gaan. Er zijn nu meer dan 40.000 verschillende soorten bekend, waarvan er slechts enkele dodelijk zijn voor de mens.

De tentoonstelling  loopt van 1 juni tot eind augustus. Openingstijden dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Entree volwassenen €6,-, kinderen €4,-. De expositie is te zien in het Natuurhuis (gevestigd in het gebouw de St@art), Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Agenda

  • Geen data gevonden.

Meer evenementen

Geen evenementen gevonden.

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ