Hollandse Kids

Kinderboerderij Laag Buurlo

Javascript is required to view this map.

Contactgegevens:

Adres: Homerusstraat 8
Postcode & plaats: 7323 PX Apeldoorn
Telefoon: 055 - 366 52 93
Website: Kinderboerderij Laag Buurlo
Rubrieken: Buiten, Dieren, Speeltuin
Uw waardering:
Gemiddeld: 3.6 (7 stemmen)

Lekker spelen

In het noordoosten van Apeldoorn, in de wijk Zevenhuizen, vind je op Kinderboerderij Laag Buurlo nog een stukje historie. Het vroegere land ‘Laag Buurlo’, de villa en de boerderij met woonhuis dateren uit 1890. Laag Buurlo is van oorsprong een fruit- en veeteeltbedrijf, er staat nog steeds een aantal oude fruitbomen.

Doordat het bedrijf geen bestaansrecht meer had en door opkomende woningbouw in de wijk kocht de gemeente Apeldoorn het bedrijf op en heeft er in 1970 een kinderboerderij van gemaakt. De gebouwen en de stallen zijn minimaal veranderd, waardoor de authentieke uitstraling bewaard is gebleven. Wel is er door de jaren heen flink geïnvesteerd in speeltoestellen op de speelweide, die zeer geschikt is voor jonge kinderen. De totale oppervlakte van de kinderboerderij is 2,5 hectare en alle landbouwhuisdieren zijn aanwezig.

Kinderboerderij Laag Buurlo heeft zowel een recreatief als een educatief en therapeutisch karakter. Het welzijn van de dieren staat bij de kinderboerderij hoog in het vaandel. Het personeel, de vrijwilligers en 10 verstandelijk gehandicapten doen hun uiterste best de bezoekers het naar hun zin te maken.

Kinderfeestje, een uitje met de klas?
Naast de bezoekers uit de wijk, ontvangt de kinderboerderij ook regelmatig groepen met kinderen van scholen, peuterspeelzalen of voor verjaardagsfeestjes. Voor scholen zijn er educatieve projecten. Verder worden er kinderboerderij-lessen gegeven aan de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs. Ook mogen kinderen soms onder begeleiding van iemand van de kinderboerderij een ritje op een pony maken.

Reserveren!

Een kinderfeestje of een uitje met de klas dient altijd van te voren besproken te worden.

Openingstijden

Van 1 april t/m 30 september: 8.30 uur tot 17.30 uur
Van 1 oktober t/m 31 maart: 8.30 uur tot 16.30 uur

Leeftijden

Alle leeftijden

Meer evenementen

Geen evenementen gevonden.

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ