Hollandse Kids

Beeldende kunsttentoonstelling Kaap

Kaap beeldende kunsttentoonstelling fort Ruigenhoek
Javascript is required to view this map.

Contactgegevens:

Telefoon: (030) 711 66 40
Website: Kaap
Rubriek: Buiten
Uw waardering:
Nog geen stemmen

Voor kinderen: avontuurlijk en interactief

Kaap is een avontuurlijke tentoonstelling van beeldende kunst midden in de natuur op Fort Ruigenhoek in Groenekan (vlakbij Utrecht) met kunstwerken speciaal gemaakt voor kinderen en jongeren. Het is een evenement voor de hele familie maar vooral voor kinderen. Fort Ruigenhoek is een mooie plek. Je kunt er picknicken en er is een eetcafé. Het oude verdedigingswerk bestaat uit geheimzinnige bunkers en ligt op een onbewoond eiland. 

 

Kunstenaars

De kunstenaars die zijn uitgenodigd voor Kaap 2012 houden zich ieder op hun eigen manier bezig met structuur, ordening en absurde systemen. Zo tonen ze op veelkleurige wijze dat er heel veel manieren zijn waarop je de wereld kunt zien, indelen en zelfs naar je hand zetten. Ze laten zien dat een eigen indeling van dingen die je al kent tot nieuwe wegen kan leiden en dat het niet raar is om dat te doen. Integendeel. Het is de beste manier om nieuwe dingen te ontdekken en om jezelf steeds weer te testen en te verrassen. 

 

Zelf aan de slag: Kaaplab

Tijdens Kaap kun je je dit jaar uitleven met allerlei proefjes en experimenten. Er is ruimte voor dansende rozijnen, rokend water, theezakjesrakketten en experimenten met de zwaartekracht. Onder begeleiding van wetenschappers kan je hier je eigen vragen onderzoeken en misschien zelfs onverwachte uitvindingen doen. Dus stroop de mouwen op, vergeet je veiligheidbril niet en ga aan de slag! 

 

Openingstijden

Kaap is van 27 mei t/m 8 juli iedere zaterdag en zondag en op Pinkstermaandag 28 mei van 11.00 uur tot 18.00 uur open voor publiek. 

Iedere zondag en op Pinkstermaandag worden er om 12.00 uur, 14.00 uur en 15.00 ur rondleidingen gegeven. Het fort is ook prima op eigen houtje te verkennen. Bij elk werk staat een gids die meer over de kunstwerken kan vertellen. 


Leeftijden

Alle leeftijden

Prijzen

Tot 4 jaar gratis

4 t/m 18 jaar € 3,00

vanaf 18 jaar € 6,00 

Je kunt op het fort niet pinnen! 


Agenda

  • Geen data gevonden.

Meer evenementen

Geen evenementen gevonden.

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ