Hollandse Kids

Gagelsteede

Gagelsteede Utrecht
Javascript is required to view this map.

Contactgegevens:

Adres: Gangesdreef 7a
Postcode & plaats: 3564 SN Utrecht
Telefoon: (030) 261 09 89
Website: Gagelsteede
Rubrieken: Buiten, Dieren, Feestje, Speeltuin
Uw waardering:
Gemiddeld: 4.4 (5 stemmen)

Meehelpen en spelen

Gagelsteede ligt midden in de wijk Overvecht, aan de rand van Park de Gagel.
Op Gagelsteede vind je een boerderij, speeltuin en educatieve ruimte. De educatieve ruimte is geopend op zondagmiddag van 14.00-16.00 uur en tijdens vooraf aangekondigde activiteiten.

Elke zondagmiddag om 14.00 uur organiseert Gagelsteede activiteiten voor kinderen en volwassenen op het gebied van natuur en milieu. 

De boerderij van Gagelsteede heeft een stal en een paar dierenweiden. Op de boerderij is altijd van alles te beleven. De kippen zijn op jacht naar een regenworm, de pony's houden een racewedstrijdje door de weide en een koe likt met haar lange tong aan haar neus. Misschien dat jij dat ook ziet al je komt. Je mag ook de geiten aaien, met een konijn op schoot zitten en eens zien hoe groot een varken eigenlijk is. In de stallen is een dierverzorger aanwezig die de dieren voert en de hokken uitmest. Je kunt de dierverzorger helpen met verschillende boerderijklussen. Elke dag kun je om 16.30 uur altijd helpen de dieren te voeren. Vraag de dierverzorgers wat er die dag mogelijk is.

Help mee

De voortuin van de boerderij wordt veranderd in een ontdektuin. Iedereen mag hieraan meewerken. We hebben al met hulp een wilgenhut gemaakt, een dierenhotel, een mooi pad, mooie groente en bloemenvakken en er kan nog veel meer! Kom meehelpen en meespelen! 

Spannende speurtochten
Voor kinderen van verschillende leeftijden zijn er in de stal leuk speurtochten af te halen. Voor elke leeftijd is er wel een. Hoe zien de horens van een geit er eigenlijk uit en de poten van een ezel? Wat is hooi en wat is stro? Al speurend kom je van alles te weten! 

Speeltuin

In speeltuin De Gagel kun je tijdens de openingstijden gezellig komen om samen met je vrienden en vriendinnen te spelen. Er zijn spelletjes er wordt geknutseld en je kunt er tafeltennissen en sjoelen en fietsen en springen op de trampoline en heel veel meer.


Kinderfeestje

Je verjaardagsfeestje vieren op Gagelsteede? Dat kan. Je kunt voor 50 euro per dagdeel de ruimte afhuren voor je eigen feestje. In deze ruimte kun je gebruik maken van de keuken, koekast, koffie, thee en servies. In overleg met de dierverzorgers kunnen de kinderen dan een pony/ezel borstelen. Bel voor vragen, beschikbaarheid en reservering naar de boerderij (030) 286 38 41. 

 

En er zijn drie verjaardagskisten te huur: voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar is er de speurtocht Piet Piraatappel. Ouders zetten de speurtocht uit en Piet Piraatappel wijst de kinderen met zijn oog stiekem de weg naar de schat. Onderweg moeten de jonge schatzoekers uitdagingen overwinnen. De kist "slootje prutten" bevat alle materialen om een avontuurlijke middag te organiseren langs de waterkant met schepnetten, emmers, loepjes en spelletjes. In de survivalkist zitten materialen voor zes survivalactiviteiten; van knopen leggen tot veilig een vuurtje stoken en op pad gaan met een verrekijker en een kompas.

 

Je kunt de kisten huren en op locatie gebruiken of mee naar huis nemen. De spellen zijn geschikt voor kinderen tussen de 5 en 7 en tussen de 7 en 12 jaar. De kisten zijn te huur voor 20 euro en een borg van 50 euro. Je kunt de kisten op locatie gebruiken of mee naar huis nemen. 


Openingstijden

van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur 

Speeltuin De Gagel is van 1 april tot 1 oktober op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 12.00 tot 18.00 uur en op zterdag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Van 1 oktober tot 1 april gaat de speeltuin op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een uur eerder dicht.

Tijdens schoolvakanties is de speeltuin dagelijks open vanaf 12.00 uur.  

Leeftijden

Alle leeftijden

Prijzen

gratis

Meer evenementen

Geen evenementen gevonden.

Frederike Eckhart
Hallo, wij zijn een antroposofische bso en zijn op zoek naar iemand die in de mei vakantie bij ons een schaap kan komen scheren. Ik weet helemaal niet of dit bij jullie...
© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ