Hollandse Kids

Hollandse Waterlinie

Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie

Contactgegevens:

Website: Hollandse Waterlinie
Rubrieken: Buiten, Museum
Uw waardering:
Gemiddeld: 2.3 (3 stemmen)

Laat je verrassen!

De Hollandse Waterlinie was een verdedigingslinie. Water was het verdedigingswapen. Als de vijand eraan kwam, konden stroken weiland tussen Muiden en de Biesbosch onder water gezet worden. Het land werd daardoor moeilijk begaanbaar voor de vijand. Door hoogteverschillen in het landschap bleven sommige gronden droog en dus begaanbaar voor de vijand. Deze kwetsbare delen van de waterlinie werden onder schot gehouden vanuit forten. 

De Stelling van Utrecht is een onderdeel van de Hollandse Waterlinie en bestaat uit 16 forten: Aan de Klop, Werk te Maarsseveen, de Gagel, Ruigenhoek, Blauwkapel, Voordorp, De Bilt, Hoofddijk, Vossegat, Lunetten I t/m IV, Rijnauwen, Vechten en 't Hemeltje. 

De linie deed dienst van 1815 tot ongeveer 1940. Tegenwoordig worden veel activiteiten georganiseerd: je kunt de forten bezoeken en er zijn veel kinderactiviteiten. Je waant je echt in het verleden! September is ieder jaar de Fortenmaand. Dan kun je bij bijna alle forten binnenkijken en worden extra activiteiten georganiseerd.

Je vindt alle kinderevenementen van de Hollandse Waterlinie in de agenda van UtrechtseKids!

Bekijk video

Leeftijden

Alle leeftijden

Meer evenementen

Hollandse Waterlinie
do 17 april 2014 te
Grensverleggend!
Hollandse Waterlinie
za 19 april 2014 te
Grensverleggend!
Hollandse Waterlinie
ma 21 april 2014 te
Grensverleggend!
Hollandse Waterlinie
wo 23 april 2014 te
Grensverleggend!
Hollandse Waterlinie
vr 25 april 2014 te
Grensverleggend!

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ