Hollandse Kids

Koppelsteede

Koppelsteede in Lunetten Utrecht (foto: Ramon Mosterd) Koppelsteede op UtrechtseKids
Javascript is required to view this map.

Contactgegevens:

Adres: Koppeldijk 115
Postcode & plaats: 3524 SK Utrecht
Telefoon: (030) 286 38 40
Website: Koppelsteede
Rubrieken: Buiten, Dieren, Feestje
Uw waardering:
Gemiddeld: 4.5 (6 stemmen)

Je mag de dieren voeren!

Koppelsteede ligt aan de rand van de wijk Lunetten in Park de Koppel. Op het terrein vind je een boerderij, een educatieve tuin, een educatieve ruimte voor activiteiten en tentoonstellingen en een speeltuin. In de stallen van Koppelsteede zijn koeien, geiten, schapen, konijnen, cavia's, pony's en varkens. De hokken zijn zo gebouwd dat je de dieren gemakkelijk kunt aaien en van dichtbij kunt bekijken. Iedere dag kun je meehelpen bij het voeren van de dieren. In de stal staat een klok waarop staat hoe laat de dieren gevoerd worden. 

 

Koppelsteede organiseert regelmatig activiteiten op het gebied van natuur en milieu. De activiteiten zijn gratis, tenzij anders staat aangegeven. Koffie en thee zijn aanwezig. Op woensdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur zijn er inloopactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

 

Kinderfeestje

Er zijn drie verjaardagskisten te huur:

 

Voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar is er de speurtocht Piet Piraatappel. Ouders zetten de speurtocht uit en Piet Piraatappel wijst de kinderen met zijn oog stiekem de weg naar de schat. Onderweg moeten de jonge schatzoekers uitdagingen overwinnen. 

 

De kist "slootje prutten" bevat alle materialen om een avontuurlijke middag te organiseren langs de waterkant met schepnetten, emmers, loepjes en spelletjes. 

 

In de survivalkist zitten materialen voor zes survivalactiviteiten; van knopen leggen tot veilig een vuurtje stoken en op pad gaan met een verrekijker en een kompas.

 

Je kunt de kisten huren en op locatie gebruiken of mee naar huis nemen. De spellen zijn geschikt voor kinderen tussen de 5 en 7 en tussen de 7 en 12 jaar. De kisten zijn te huur voor 20 euro en een borg van 50 euro.

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

van 1 mei tot 1 oktober open tot 18.00 uur. 

maandag gesloten


Leeftijden

Alle leeftijden

Prijzen

Gratis 

Meer evenementen

Geen evenementen gevonden.

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ