Hollandse Kids

Universiteitsmuseum

Universiteitsmuseum Utrecht Jeugdlab Universiteitsmuseum Utrecht
Javascript is required to view this map.

Contactgegevens:

Adres: Lange Nieuwstraat 106
Postcode & plaats: 3512 PN Utrecht
Telefoon: (030) 253 80 08
Website: Universiteitsmuseum
Rubrieken: Binnen, Feestje, Museum
Uw waardering:
Gemiddeld: 3.5 (16 stemmen)

X-perimenteer zelf in het Jeugdlab

In het Universiteitsmuseum is van alles te zien en te doen. Wat doet die draak daar tussen de vogels en opgezette beesten? En wat is dat voor een enorm skelet? Ooit een kegel omhoog zien rollen? Een stuk aluminium zien zweven? Het is mogelijk in het Universiteitsmuseum, hét wetenschapsmuseum van Midden-Nederland. Hier gaan verwondering en bewondering hand in hand. Frons je wenkbrauwen bij foetussen op sterk water of ga zelf aan de slag in Kennislab of Jeugdlab.

Jeugdlab: ontdek het zelf!
Voordat je het Jeugdlab in gaat komt je langs de prikkelmuur. Een muur waar allemaal gekke dingen gebeuren. Je kunt geurtjes raden in een grote neus, aan een 65 centimeter lange, glibberige tong trekken en je hand in één van de voelgaten stoppen. Ga lekker zitten op de spijkerbank, draai de kranen van de douche open of stop je hand in de snoepdoos. In Jeugdlab is alles net wat anders dan het lijkt. Ontdek het door zelf te x-perimenteren met je zintuigen, licht en geluid. Kijk ook eens op de site van het jeugdlab. Kom met je ouders of met je vriendjes en vriendinnetjes naar het jeugdlab. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er jeugdlaboranten aanwezig om je een handje te helpen. De Jeugdlaboranten zijn er van 13.30 – 17.00 uur en op zondagmiddag al vanaf 12.30 uur.
Bleulandkabinet Het is even slikken als je binnenloopt in het Bleulandkabinet: de uitgebreide verzameling van skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen, is niet iets dat je dagelijks ziet.  Rariteitenkabinet Ooit een vliegende hond gezien? Of een potvispenis? In het Rariteitenkabinet vind je allerlei merkwaardige voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en allerlei opgezette vogels.

Jeugdlab-televisie Wist je dat Zeelui vroeger dachten dat het dragen van een gouden oorbel hun zicht verbeterde? Deze en honderden andere feitjes over je zintuigen, maar ook alles over beroemde onderzoekers als Isaac Newton zie je op het nieuwe Jeugdlab-televisiekanaal in het Jeugdlab.

Je verjaardag vieren in het Universiteitsmuseum? Dat kan! Je kunt kiezen uit twee spannende feestjes:Op zoek naar de Maffodokus: vreemde dieren in het Universiteitsmuseum  Er is een heel bijzondere nieuwe diersoort ontdekt in het Universiteitsmuseum Utrecht: de Maffodokus. Hoe zou hij er uit zien? Je gaat in het museum op zoek naar de Maffodokus. Onderweg kom je ook allerlei andere dieren tegen. Op de geheime locatie is een spannend spel en ga je je eigen fantasiedier maken. Na afloop staat er een flesje drinken met wat lekkers voor je klaar. Praktische informatie: voor kinderen van 6-9, maximaal 8 kinderen, het feestje duurt 90 minuten. 

Het geuren en kleurenlab Het Jeugdlab is vandaag het 'geuren en kleurenlab'. Samen met een onderzoeker doe je proeven om uit te vinden wat eten en drinken lekker maakt. Welke kleuren m&m's vind jij het lekkerst? En welke limonade is het zoetst? Jullie gaan X-perimenteren in het Jeugdlab. Na afloop krijgen jullie een flesje drinken met wat lekkers. Praktische informatie: voor kinderen van 10-12 jaar, maximaal 12 kinderen, het feestje duurt 90 minuten. Een kinderfeestje kost € 95,00. De feestjes zijn dagelijks te boeken op de volgende tijden:
11.15 tot 12.45 uur - 13.00 tot 14.30 uur - 14.45 tot 16.15 uur. In schoolvakanties kunnen er geen feestjes worden geboekt. Boek je feestje minstens twee weken van te voren bij de receptie: (030) 253 80 28 (maandag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur).
 

Openingstijden

Het Universiteitsmuseum is zeven dagen per week geopend van 11.00 tot 17.00 uur

gesloten op: 1 januari, 30 april en 25 december (overige feestdagen geopend)

Leeftijden

Vanaf: 6 jaar

Prijzen

4 t/m 17 jaar € 3,50 

vanaf 18 jaar € 7,00 

Gezinskaart € 19,00 (2 volwassenen en 2 kinderen, elk extra kind krijgt 50% korting op de entreeprijs) 

Museumkaart: gratis

Meer evenementen

Interactieve museumgame Beestenbende voor kinderenUniversiteitsmuseum Utrecht
wo 16 april 2014 te Utrecht
Gamen met een vliegende eekhoorn
Universiteitsmuseum Utrecht
za 19 april 2014 te Utrecht
Zien, ruiken, proeven, horen en voelen!
Leuke experimenten voor kinderen in het JeugdlabUniversiteitsmuseum Utrecht
za 19 april 2014 te Utrecht
Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar
Universiteitsmuseum Utrecht
zo 20 april 2014 te Utrecht
Zien, ruiken, proeven, horen en voelen!
Universiteitsmuseum Utrecht
ma 21 april 2014 te Utrecht
Elk seizoen anders

Er zijn nog geen reacties

© 2014 HollandseKids. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | FAQ