Home Nieuws Dit heb je nodig voordat je gaat bevallen!

Dit heb je nodig voordat je gaat bevallen!

0
Dit heb je nodig voordat je gaat bevallen!

Spannend hé, moeder worden? Elke nieuwe moeder heeft zich afgevraagd wat ze echt nodig heeft voor de baby, de items die we nu moeten kopen voordat de baby komt. Je wilt niets kopen dat je nauwelijks zult gebruiken als de baby er is. Maar je wilt ook voorkomen dat je een item niet hebt als je eindelijk thuis bent. Misschien heb je de meeste items op je registerlijst al doorgestreept, maar heb je het gevoel dat je iets vergeet. Of je vraagt je gewoon af welke dingen er zijn gedaan, waarvan moeders wilden dat ze het hadden, maar niet van tevoren dachten te kopen. Zelfs als je eenmaal een idee hebt van wat je moet kopen, weet je misschien niet hoeveel je er moet pakken om klaar te maken voor levering. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om aanbiedingen te scoren, zoals luiers aanbieding bijvoorbeeld de Pampers aanbieding

Slaapkamer

Koop alle babyspullen die je nodig hebt om ruim voor de komst van je baby te installeren, in elkaar te zetten of te oefenen, inclusief een wieg. Dit is niet iets dat je wilt uitstellen tot nadat de baby thuiskomt, omdat het in elkaar zetten hiervan even kan duren. Bovendien heeft je baby een veilige slaapplaats nodig als hij eenmaal thuis is. Investeer dan ook in een goed wiegmatras, aangezien je baby het waarschijnlijk jarenlang zal gebruiken, zelfs tot in de peuterleeftijd. Help je baby gemakkelijker in slaap te vallen, en te blijven, met verduisterende gordijnen. Deze blokkeren het zonlicht waardoor hij mogelijk niet langer kan slapen. Dit is dus verstandig om aan te schaffen. 

Babyfoon

Wat je echt niet kan missen als je een baby hebt is een babyfoon. Veel moeders vinden een babyfoon onmisbaar, vooral als ze de baby willen controleren zonder hem mogelijk wakker te maken. Een babyfoon maakt het ook gemakkelijker om een dutje te doen als de baby een dutje doet, zodat je je niet gedwongen voelt om elke keer naar binnen te rennen als hij jankt. En als je een groot huis hebt, kun je met een babyfoon andere dingen doen die verder weg zijn van de baby. Je kunt hem controleren, zelfs als je niet in de volgende kamer bent. Dat scheelt een hoop geloop.

Overige zaken

Denk ook aan de overige zaken die je nodig hebt, zoals kleding, luiers, verschoonzaken en eten. Ook is het aanbrengen van creme erg belangrijk na het verschonen van de luiers. Het aanbrengen van luiercrème verzacht niet alleen luieruitslag, het voorkomt ook dat het in de eerste plaats gebeurt. De crème fungeert als een beschermende muur tussen vocht en de huid van je baby. Je zult na elke verandering luiercrème willen aanbrengen, en zeker als hij uitslag heeft.