Home Nieuws Hier moet je op letten bij de aankoop van je nieuwe fiets!

Hier moet je op letten bij de aankoop van je nieuwe fiets!

0
Hier moet je op letten bij de aankoop van je nieuwe fiets!

Van plan om een nieuwe fiets te gaan kopen? Dan ben je waarschijnlijk aan het kijken welke fiets het beste bij jou past. Je wilt namelijk geen miskoop doen en daarom is het belangrijk om voor jezelf een aantal dingen op een rijtje te zetten. Waarvoor ga je de fiets gebruiken? Voornamelijk op het asfalt om boodschappen te doen of om lange ritten mee te fietsen in de weekenden? Ga je elke dag een lange afstand naar je werk afleggen of ga je liever af en toe de bossen is om van de natuur te genieten? En ben je alleen of moeten er ook kinderen mee? Zoals je leest zijn er veel dingen die je kan overwegen. Om je een handje te helpen hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Benieuwd naar deze tips? Lees dan direct verder.

Waar ga je heen?

Waar ben je van plan om heen te gaan met je fiets? Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden en daarom is het belangrijk om te kijken waar je precies heen wilt gaan. Ga je de fiets elke dag gebruiken om een lange afstand af te leggen tussen je woning en je werk? Dan raden wij aan om voor een elektrische fiets te gaan. Dit scheelt een hoop tijd en energie, en dat terwijl je nog wel in beweging bent. 

Wie neem je mee? 

Wanneer je alleen fietst kijk je al snel naar andere fietsen dan wanneer je voorop en achterop nog iemand hebt zitten. Een moederfiets is speciaal ontworpen om kleine kinderen te vervoeren. De fiets van mama heeft meer op- en afstapruimte, een laag terrein en een extra breed stuur. Het brede stuur zorgt voor meer ruimte voor de kinderzitjes voorin. 

Online je fiets kopen

Een fiets kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online. Online zijn er veel verschillende opties en kan je makkelijk vergelijken. Hierdoor hoef je ook niet persé naar een fietsenwinkel en kan je gewoon vanaf de bank jouw nieuwe fiets bestellen. Dit scheelt tijd en meestal ook nog eens geld.

Sportief fietsen

Mountainbike geschikt om te klimmen. Deze fiets heeft een groot aantal versnellingen en is voorzien van een voorvering en een achterschokbreker. De fiets is licht van gewicht en veel mountainbikes hebben meer voorvering dan andere fietsen. Een mountainbike is ook een goede fiets voor lange afstanden. Deze fiets is voor veel doeleinden te gebruiken.