Home Nieuws Waarom je dus WEL een examentraining wilt volgen!

Waarom je dus WEL een examentraining wilt volgen!

0
Waarom je dus WEL een examentraining wilt volgen!

Examentrainingen zijn onlangs veel in het nieuws geweest. Verschillende mensen vroegen zich namelijk af in hoeverre deze training echt zinvol zijn. Duizenden leerlingen slagen namelijk bij hun examens, het is maar slechts een kleine groep die het niet haalt. Is een examentraining dan alleen voor deze kleine groep of is het ook voor de leerlingen die het wel in een keer halen? En is het de kosten wel waard. Het volgen van deze training is namelijk (voor de ouders) niet goedkoop. In dit blog zetten we graag alle voordelen wat betreft dit onderwerp voor je op een rijtje!

Slaginsgarantie

Bij een examentraining wordt er puur getraind op het maken van examens. Op school wordt uiteraard de stof besproken maar vaak is er geen tijd om de leerlingen te leren hoe ze deze stof precies moeten vertalen tijdens de examens. Leerlingen kennen de stof misschien wel maar weten simpelweg niet wat er van ze verwacht wordt. Zie het dus als een soort miscommunicatie. Deze miscommunicatie wordt tijdens een examentraining als het ware opgelost. Er worden handvaten gegeven over het wat en hoe rondom de examens.

Leren op jouw manier

Daarnaast leer je op een manier die werkt voor jou. Doordat de groepen tijdens een examentraining altijd zeer klein zijn kan de begeleider iedere leerling net even wat meer helpen. Ze helpen je op een manier die voor jouw werkt. Het zijn tenslotte jouw tentamens die je moet halen. Doordat de groepen kleiner zijn is dit ook mogelijk voor de begeleider. De begeleiders zijn over het algemeen altijd docenten en/of oud-leerlingen. Deze begeleiders weten dus precies wat je te wachten staat en kunnen jouw op deze manier volledig ondersteunen aan de hand van jouw wensen en behoeftes.

Waar en wanneer je wilt

Een examentraining volgen kan wanneer je dat wilt en waar je dat wilt. Er zijn inmiddels een tal van verschillende locaties waar examentrainingen worden gegeven en je kan tegenwoordig zelfs je examentraining online doorlopen. Op deze manier heb je zeer veel vrijheid en flexibiliteit. Het kan na school, ’s ochtends of juist wanneer je klaar bent bij je (bij)baantje.

Motivatie

De meest voorkomende reden dat leerlingen deze training willen volgen is toch wel het gebrek aan motivatie. Vaak lukt het leren thuis niet of niet zo goed. Er is veel afleiding en alleen is toch minder gezellig dan met elkaar. Wanneer je samen bent gaat leren gewoon een stuk makkelijker. Je kan elkaar waar nodig en leert op die manier ook weer voor jezelf. Een echte win-win situatie dus.