Home Nieuws Het perfecte matras kiezen voor jouw kind

Het perfecte matras kiezen voor jouw kind

0
Het perfecte matras kiezen voor jouw kind

Heb je wel eens meegemaakt dat je ergens ging overnachten en dat je matras niet lekker lag, waardoor je bijna de hele nacht wakker hebt gelegen? Als je dit hebt meegemaakt, weet je dat dit geen leuke ervaring is. Zo merk je dat een matras meer invloed heeft op je nachtrust dan je denkt. Niet alleen voor jou, maar vooral voor kinderen is een goed matras nog belangrijker, aangezien kinderen meer uren slapen dat volwassenen. 

 

Je wilt natuurlijk het liefst een goedkoop kindermatras kopen wanneer je kind een nieuw matras nodig heeft. Waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek bent naar een geschikt matras voor je kind?

Vering en stevigheid

Misschien wel één van de belangrijkste eigenschappen van een matras, zijn de vering en stevigheid. Op een matras moet je lekker kunnen wegdromen en dit kan absoluut niet op een hard matras waardoor het net lijkt alsof je op stenen slaapt. Niet alleen een te hard matras is niet goed, maar een te zacht matras moet je ook niet hebben. Uiteraard verschilt het per kind erg wat zij prefereren qua matras, maar meestal zit het tussen een hard en een zacht matras in.

De maat van het matras

Kinderen spenderen meer tijd in bed dan volwassenen, dus hebben ze een matras nodig wat aangepast is aan hun lichaam. Kinderen zijn kleiner waardoor ze andere matrassen nodig hebben dan volwassenen. Kijk bij het kopen van een kindermatras dus goed voor welke leeftijd het matras is bedoeld, welke maat het matras heeft en de dikte van het matras. 

Samen winkelen 

Het makkelijkste is om samen met jouw kind naar de winkel te gaan. Want wie weet nou beter wat het meest geschikte matras is voor je kind dan je kind zelf? Ga samen naar een matrassenwinkel en maak er een leuk uitje van. Je kan jouw kind op de verschillende matrassen laten liggen. Zo kan hij of zij het matras kiezen wat het best bij hem of haar past. 

 

Naast deze paar punten zijn er natuurlijk nog meer dingen waar je op moet letten bij het kopen van een kindermatras. Het neemt wellicht veel tijd in beslag om het perfecte matras te kiezen, maar de slaap van jouw kind is erg belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling. Ga dus samen met je kind naar de winkel om het perfecte matras te zoeken. Zo zorg je ervoor dat je kind iedere nacht als een roosje kan slapen. Hierdoor is hij of zij beter in staat om overdag goede prestaties te leveren op school.