LED downlights installeren

Vroeger leefden we bijna allemaal met halogeenlampen, maar dat lijkt inmiddels al een eeuw geLEDen. Bijna iedereen kent de voordelen van LED licht. Zo wordt een LED lamp bijvoorbeeld niet warm, waardoor er minder energie naartoe gaat en de lamp minder energie nodig heeft. Dat is weer fijn voor jouw energierekening. Daarnaast hebben deze lampen een veel langere levensduur dan de traditionele lichten. Ze hebben dus minder energie nodig en gaan langer mee. Dat is de kleine investering wel waard. Toch houdt het niet op bij alleen een betere duurzaamheid. Inmiddels kan er van alles met LED licht. Bijvoorbeeld downlights inbouwen en opbouwen.

LED downlights inbouw

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij LED downlighters inbouw en opbouw. Je wil natuurlijk niet de verkeerde maten hebben waardoor de lampen niet passen. Een LED downlight is een LED lamp met armatuur die je in het plafond bouwt. Gelukkig heeft zo’n inbouw lamp standaard maten, waardoor het monteren ervan heel gemakkelijk gaat. Het enige waar je goed om moet denken zijn dus die maten. Als het gat in je plafond te groot is, valt de lamp er weer uit. Is het gat te klein, dan kan je lamp niet gemonteerd worden en moet je weer opnieuw. Je moet rekening houden met de inbouwdiepte, inbouwdiameter en diameter (totale grootte van het gat). Als je die maten weet, weet je wat je moet kopen.

LED downlight opbouw

Naast LED downlights inbouw, die ook wel bekend staan als LED spots, is er ook steeds meer vraag naar downlights opbouw. Het verschil tussen een inbouw en een opbouw is dat de inbouw lampen echt in het plafond zitten en de opbouw als het ware op het plafond gezet wordt. De armatuur steekt dus een klein stukje uit het plafond. Dit geeft een verfrissende en dynamische look aan het plafond. Daarnaast mag het licht gezien worden en de lampen worden zo niet weggestopt. De opbouw variant geeft een uniek karakter aan het plafond in je woonkamer.

Dimbaar LED licht

Het mooie aan LED licht is dat het tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar is. Wat je wens ook is, het kan met LED licht geregeld worden. Zeker in je woonkamer wil je een fijne sfeer creëren en dat is met licht goed voor elkaar te krijgen. Daarom is er nu ook dimbaar LED licht. Je kan de lampen zo ver dimmen als je zelf wil.

Geef een reactie